Вход | Регистрация

Работа за свищовлии в румънски завод

100 работни места осигурява нови завод в съседния румънски град Зимнич. Част от тях ще бъдат заети и от жители на Свищов.

Над десет души работят в момента в друго предприятие в Зимнич, което също е собственост на фирмата-инвеститор. "Интер агро” е инвеститор на новооткрития завод, фирмата е една от най-големите в северната ни съседка. Основна част от дейността си тя развива именно в Зимнич.

"Интер агро” е собственост на най-богатия румънски бизнесмен Йоан Николае, който е почетен гражданин на Свищов. Новият завод непряко ще даде отражение и на икономиката в Свищов.

Предприятието, което ще бъде едно от най-големите в Румъния, ще има нужда от зърнени култури, като част от тях ще бъдат доставяни от земеделски производители от община Свищов. Транспортирането им ще става чрез ферибота, който свързва двата града на Дунав от три години. 200 хил. тона е годишният капацитет на завода за преработка на маслени култури.

Заводът за 35 млн. евро бе открит официално и на церемонията по рязане на лентата на предприятието за преработка на маслени култури присъстваха свищовският кмет Станислав Благов, областният управител на Велико Търново инж. Георги Рачев и официални представители от Румъния.

<<Sever.bg във Facebook>>

 



Източник: Община Свищов
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар