Вход | Регистрация

Срокът за подаване на документи по ЗНЗ изтича

Работодатели, желаещи да ползват преференции, трябва да подадат документи Дирекция "Бюро по труда"

Срокът за подаване на документи по ЗНЗ изтича
Снимка: Булфото

До 18 октомври работодателите от общините Русе, Иваново и Сливо поле могат да депозират документи за ползване на преференции по Закона за насърчаване на заетостта /ЗНЗ/. Това информираха от Дирекция "Бюро по труда" - Русе.

След изтичането на срока Съветът за сътрудничество към бюрото ще извърши подбор на работодателите по утвърдени критерии от министъра на труда и социалната политика и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта.

Предлаганите на работодателите възможности за ползване на преференции са за наемане на безработни до 29-годишна възраст; с трайни увреждания; стажуване на младежи за 9 месеца; самотни родители и/или на майки с деца до 3-годишна възраст; майки с деца от 3 до 5-годишна възраст; на непълно работно време; лица над 50-годишна възраст; за чиракуване; за разкриване на "зелени работни места" и др.

Документи за ползване на преференции по ЗНЗ могат да депозират и работодателите от останалите общини в област Русе. До 18 октомври т.г. - от общините Бяла, Две могили, Борово и Ценово - в ДБТ-Бяла, а до 21 октомври т.г., петък - от община Ветово - в ДБТ-Ветово.

Подробна информация за условията за кандидатстване и за свободните финансови средства, в рамките на които могат да се сключват договори, може да се получи в Дирекция "Бюро по труда"-Русе, ул."Капитан-лейтенант Евстати Винаров" 10, етаж III, стая 309, както и на тел. 082/821 423.



Източник: Русе24
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар