Вход | Регистрация

Стажантско лято в газовия сектор

Над 550 младежи от страната са участвали в шестте издания на програмата

Стажантско лято в газовия сектор

32-ма младежи ще работят по стажантска програма в дружества на газова компания. В продължение на следващите два месеца те ще трупат професионален опит по индивидуални стажантски програми, които отговарят на академичните им специалности и личните им предпочитания. Младежите се присъединиха към други 16 стажанти, които вече изпълняват производствената си практика в газоразпределителните дружества на Овергаз.

Участниците вече работят по своите персонални задачи и разчитат на подкрепата и насоките на наставници, водещи професионалисти на компанията. Благодарение на тази помощ те научават повече в процеса на работа и по-бързо стават част от екипа. Младежите могат да разчитат и на кариерните консултанти. Всички стажове са платени.

За поредна година е отбелязан засилен интерес към стажантската академия на компанията – над 1100 младежи кандидатстваха за място в нея през 2013. Лятното си обучение в дружеството провеждат част от тазгодишните победителите в предприемаческото състезание Ф.И.Р.М.А., на което Овергаз е официален партньор, както и финалистите от двете състезания на газовата компания - Националния конкурс за най-добър млад газов техник и Националния преглед за млади изследователи "Енергетика и математическо моделиране”.

975628

Стажантската академия е един от основните източници на кадри за компанията. В досегашните шест издания участие взеха близо над 550 младежи от цялата страна, като 90 от тях останаха на работа в дружеството, след като завършиха обучението си. В момента в най-голямата българска частна газоразпределителна компания работят над 1700 души, на средна възраст малко над 33 години.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар