Вход | Регистрация

Тютюнопроизводители се обучават в нови технологии

До есента на 2012 г. те ще изучават безплатно алтернативни възможности за бизнес

Тютюнопроизводители се обучават в нови технологии
Снимка: Булфото

До есента на 2012 г. 720 тютюнопроизводители от Североизточна България ще бъдат обучени безплатно по програма за развитие на селските райони за започване на алтернативен бизнес.

Това съобщи Кристиян Жеков - управител на ангажираното с обучението дружество "ДК ГРУП - БЪЛГАРИЯ" ООД, което е с лиценз за професионално обучение от Националната агенция по професионално обучение и образование.

Обучението се провежда на територията на седем области - Русе, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Шумен и Търговище. В зависимост от спецификата на съответните области, земеделските стопани изучават интензивни технологии за отглеждане на полски и овощни култури и зеленчуци, технологии за интегрирано и биологично производство на плодове и зеленчуци, усъвършенстват знанията си по агроекология, запознават се с методите за управление на земеделското стопанство, реализация на продукцията и маркетинг в земеделието.

До момента 140 души са завършили обучението и са получили удостоверения, признати от Министерство на земеделието и храните и ДФ "Земеделие",





Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар