Вход | Регистрация

Шипков мармалад и лютеница представяме в чужбина

С 3 млн. лв. ще рекламираме българска продукция в Германия, Полша и Румъния

Шипков мармалад и лютеница представяме в чужбина
Снимка: Булфото

Компот от праскови, шипков мармалад, лютеница и печени чушки са сред новите български продукти, които ще бъдат рекламирани на чужди пазари благодарние на промоционалната програма "Освободете вкуса", съобщават от Държавен фонд "Земеделие".

Днес беше подписан договор по третата промоционална програма между ДФ "Земеделие” и Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България, с който традиционните у нас сладка и зимнина ще представят страната ни на вътрешните пазари в Германия, Полша и Румъния. Проектът е на стойност близо 3 млн. лева и има тригодишен срок на изпълнение.

Споменатите продукти ще бъдат представяни чрез телевизионни и печатни реклами и ще участват в специализирани панаири и изложби. Програмата цели увеличаване на потреблението и запознаване на целевите групи потребители с разнообразието на продуктите от преработени плодове и зеленчуци.

Половината от проекта се финансира от Европейския съюз, ДФ "Земеделие" поема 30% от разходите, а 20% се предоставят от бенефициентите. Програмите за промоция на земеделски и хранителни продукти са достъпни за сдружения на производители или производители и търговци. Те могат да кандидатстват в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) всяка година в срок до 30 ноември (1-во представяне) и до 15 април (2-ро представяне).

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар