Вход | Регистрация

Паяк ловува по плевенските улици от началото на август

Паяк ловува по плевенските улици от началото на август
inews.bg/Марио Евстатиев

Oт началото на месец август в град Плевен освен скоби, паркираните на непозволени за това места или без заплатена такса автомобили ще бъдат вдигани с паяк, съобщи Иваница Бояджиева, директор на Общинско предприятие "Център за градска мобилност”.

Цената за разходите по самото принудително преместване е 42 лв., след това колите ще бъдат откарвани на специализиран наказателен паркинг на ул. "Гургулят” /зад Регионалния исторически музей/. Цената за час престой там е 2 лв., уточни Бояджиева.

На принудително преместване подлежат превозни средства, спрени в обособените зони за платено почасово паркиране /Синя зона/, без заплатена такса за паркирането, паркирани в нарушение на правилата за движение автомобили, както и когато създават опасност или правят невъзможно преминаването на другите участници в движението.

В Плевен има обособени 15 зони за платено паркиране с приблизително 700 паркоместа. Те включват района на жп гарата и Автогарата, ул. "Г. Домусчиев”, ул. "Иван Миндиликов”, бул. "Д. Попов”, ул. "Д. Константинов”, ул. "Цар Борис ІІІ”, ул. "Дойран”, паркинга на Театъра, на Военния клуб, на БТК, както и на улиците "Заменхоф” и "Дойран”. Всички зони са обозначени със съответните знаци, указващи платеното паркиране и начините на заплащане. Режимът на почасово платено паркиране е валиден в работни дни в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа.

Цената за 1 час паркиране е 1 лев, водачът може или да закупи талон за паркиране или да заплати чрез изпращане на SMS на кратък номер 1364 за всички мобилни оператори.

Друга възможност за заплащане на паркирането е закупуването на карти за предплатено паркиране – 55 лв. за един месец и 480 лв. за една година, допълни Бояджиева. Така паркирането за 11 часа излиза по-малко от 2 лв. средно на ден на водачите. Картите могат да се закупят от ОП "Център за градска мобилност”.

За хората, които живеят в зоните за платено паркиране и ползват паркомясто, ще бъдат издавани специални карти. Живеещите трябва с документ за адресна регистрация да отидат и да подадат заявление в общинското предприятие. Таксата за администриране на документа е 12 лв., той ще важи за цялата година, но само за периметъра, където е адресната регистрация на собственика на автомобила, няма да важи за всички сини зони в целия град.

С цел по-качествено обслужване на гражданите и подобряване организацията и контрола на дейността по паркирането, функционира и Call center. Номерата, на които може да се подаде сигнал или да се получи информация за паркиране, са: 064/ 800 122 и 087 510 47 95. На тях плевенчани ще може да съобщават и за неправомерно паркирали на кръстовища или пешеходни пътеки нарушители.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар