Вход | Регистрация

Преходното жилище в Брестовица ще заработи от началото на 2013 г.

Проверка установи добри създадени условия за бъдещите 12 ползватели на социалната узлуга

Преходното жилище в Брестовица ще заработи от началото на 2013 г.
Снимка: Север.бг

Проверка беше извършена в Дома за деца, лишени от родителска грижа, вчера в село Брестовица, община Борово, съобщават от Областна администрация Русе. Представители на Звено за мониторинг и оценка огледаха сградата след извършения ремонт и обзавеждане, за да се предоставя тук услугата "преходно жилище".

Подготвителните дейности се движат в срок и преходното жилище ще бъде готово да функционира от 1. 01. 2013 г. В него ще бъдат настанени 12 лица от 16 до 18 години, които са отглеждани дотогава в институция.

В края на 2011 г. Община Борово закупи обзавеждане за бъдещата резидентна услуга след спечелен проект към Фонд "Социална закрила”. В началото на 2012 г. в същите помещенията се извършиха ремонтни дейности с общински средства – поставени са подови настилки, всички стаи са топлоизолирани и основно пребоядисани, а изграденото стълбище е остъклено.

Потребителите на ното жилище ще се настанят в обзаведени кухня и трапезария, дневна и спални с индивидуално пространство и индивидуални санитарни възли. За работещите по услугата 7 души е обособен офис.
___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар