Вход | Регистрация

2615 лева е наемът на павилион за сладолед

2615 лева е наемът на павилион за сладолед
Снимка: sxc.hu

Търгът за отдаване под наем на местата за сладоледени будки във Велико Търново достигна цена 10 пъти над началната тръжна. Едноличен търговец в града е оферирал 2615 лева за павилион в центъра на старата столица. Рекордът е 418 лева за квадратен метър. В центъра минималният наем е 40 лв./кв.м на месец.

Определени са само 4 места - до Факултета по изобразителни изкуства, до пощата, до театъра и срещу него. 4 са и подадените оферти. Местата за продажба на сладолед се пускат на търг за втора поредна година. Преди това важеше правилото – първият по време е първи по право, което породи напрежение и ексцесии на опашката от търговци на сладолед пред Общината. Миналата година беше постигнат и рекорден наем от 1439 лева за павилион за сладолед до пощата.

На търга бяха предложени 15 места за разполагане на павилионите с площ от 6,25 кв.м. От кандидатите се изисква да представят и визуално предложение за преместваемия търговски обект. Задължително е сладоледените къщички да са изградени, облицовани, застлани и покрити с трайно топло- и влагоустойчиви материали, да са издържливи на дезинфекционни препарати и да имат оригинална визия.

Предстои кметът Даниел Панов да подпише заповедта за спечелилите участници в търга с тайно наддаване и да сключи договорите.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Янтра днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар