Вход | Регистрация

4000 лева повече за децата творци

4000 лева повече за децата творци
iNews/Радила Радилова

С 4 000 лв. са завишени средствата по Общинската програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби в областта на науката, изкуството и спорта, съобщават от Община Горна Оряховица. Програмата бе приета на второ четене на последната сесия на Общинския съвет.

За поредна година местната администрация заделя средства от своя бюджет, за да стимулира участието и призовото класиране на деца от общинските училища в олимпиади и състезания на международно, национално и регионално ниво. През 2012 г. с общински средства са стимулирани 66 деца за постигнати високи резултати. Изплатени са средства в размер на 5 880 лв.

С пари от републиканския бюджет се изплащат две годишни стипендии по 135 лв. месечно за призово класиране във финалите на Ученическите игри по календара на МОМН. Разпределянето на средствата се извършва в края на учебната година. Постиженията от периода на лятната ваканция се разглеждат допълнително като целта е да няма ощетени деца. Критериите за стимулиране са подробно описани в Общинската програма.

През 2013 г. са заделени 10 000 лв. от общинския бюджет за стимулиране на талантливи ученици, независимо от това, дали състезанията, в които са постигнали призово класиране са включени в календара на МОМН.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар