Оригинален сборник с разкази представят в Русе
Дебютната книга на Деница Дилова съдържа 10 разказа и 15 готварски рецепти
Снимка: Bulphoto
Сборникът с разкази и рецепти "Тънкости на приготвянето" на Деница Дилова ще бъде представен пред русенци утре, 4 май, от 18 ч. Необичайната книга за невегетарианци, съдържаща десет кратки разказа и 15 готварски рецепти, ще бъде обсъдена в книжарница "Хеликон" в Русе.
В почти всеки разказ се извършва умъртвяване на някакво животно - рак, риба, заек, което кореспондира по някакъв начин с любовно чувство, което терзае героите от различните истории. Случващото се е представено с много хумор и автоирония.
Младият писател Преслав Ганев определя сборника "Тънкости на приготвянето" като "Секс, еротика, самота и копнеж по свободомислието – това са четирите компонента, които Деница Дилова е сипала в тенджерата, сварила ги е, гарнирала е с изчистения си стил и богатото си въображение, застроила е със свеж хумор, поръсила е със собствените си илюстрации към парчетата и е сътворила литературната манджа "Тънкости на приготвянето”.
Авторката на любопитното четиво е родена през 1973 г. в Червен бряг с образование по биотехнологии. Племенничка е на българския писател фантаст Любен Дилов и има редица награди от литературни конкурси. Сборникът с разкази и рецепти е дебютната й книга, като рисунките към нея са дело на авторката.
___________________________________________________________________________________
Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg
Източник: културни новини