Вход | Регистрация

Русенски кулинари ще се борят за място в състезанието Bocuse d’Or

Националната квалификация ще бъде в София между 6 отбора

Русенски кулинари ще се борят за място в състезанието Bocuse d’Or
Българска асоциация на професионалните готвачи

Два русенски отбора от професионални готвачи се борят в Националната квалификация на най-престижното кулинарно състезание в света Bocuse d’Or. Кои кулинари ще представят страната ни там ще стане ясно след надпревара в София на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център.

Всички отбори се състоят от кандидат-професионален готвач, асистент и треньор. В първия русенски отбор ще се състезават шеф Петър Атанасов – главен готвач на ресторант "Левента", член на Клуба на професионалните готвачи – Русе, и неговия асистент Юлиян Любенов – готвач в ресторант "Левента", член на Клуба на професионалните готвачи – Русе и възпитаник на Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" – гр. Русе.

Във втория русенски отбор ще се състезават Сали Али – готвач в ресторант "Опиум", член на Клуба на професионалните готвачи – Русе и възпитаник на Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" – гр. Русе, и асистентът му Веско Георгиев – ученик от XII А клас, специалност "Кетъринг" в Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" – гр. Русе. Треньор на двата отбора е шеф Живко Димитров – член на Клуба на професионалните готвачи и на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Тазгодишното кулинарно състезание поставя акцент върху аромата, вкуса и дегустацията и има за цел да насърчи разнообразието в кулинарното наследство. Българските отбори ще приготвят по оригинална рецепта рибно ястие с калкан и месно ястие с пиле "Лабъл Руж", като за приготвянето им ще разполагат с 5 часа и 35 минути.

Излъчва се един победител, който ще участва на Европейската селекция на 10 – 11 май 2016 г., в гр. Будапеща, Унгария. Около 60 държави от цял свят се борят за място на финала, който ще се проведе през януари 2017 г., в гр. Лион, Франция.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар