Хлебозавод и фурна пускат стандарт "България" във Великотърновско
Новият хляб - по-скъп с 10 ст., в началото - на промоция
Снимка: Булфото
Повече за:
Първите партиди по стандарт "България" пускат лицензираните хлебопроизводители във великотърновско - "Хлебозавод Стражица" и фурна "Ясен" в с. Ресен.
Грамажът на "българския" хляб е 650 гр. Стартово, цената му ще бъде промоционална - с 10 ст. по-висока от тази на другия бял хляб, като в началото разликата от 5 ст. ще бъде за сметка на производителя.
Брашното за новия хляб е вносно, заради по-високото съдържание на глутен в пшеницата, както е по норматив. Заради процедурата по обработването на доставената от Австрия партида и ценообразуването, двете сертифицирани мелници в София и Сливен са забавили доставката на брашно и оттам идва закъснението с производството на на хляба по новия стандарт, обясняват хлебопроизводителите.
Източник: Стражица нюз