Вход | Регистрация

1676 лева струва един ученик в Търновско

Издръжката се определя от броя на учениците във всяко учебно заведение

1676 лева струва един ученик в Търновско
Снимка: sxc.hu

Годишната издръжка на ученик във Велико Търново достига до 1676 лева. Според Пенка Игнтова, директор на Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в Община Велико Търново тя се определя от броя на учениците в учебното заведение. Така излиза, че колкото по-малко са те, толкова по-голяма е самата издръжка.

По думите й в училищата, в които има до 150 ученици, издръжката е 1677 лева. Такава е ситуацията с учебните заведения в Леденик, където има 57 ученици, Церова кория, Самоводене, Ресен, Водолей, Балван и Килифарево.

Училищата със 150-250 ученици, получават годишна издръжка за ученик на стойност 1493 лева. Това са училището в Дебелец, ОУ "П. Славейков’’, ОУ "Христо Ботев", СОУ "Васил Комаров", СОУ "Г. С. Раковски", Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий".

Учебните заведения, в които учат повече от 250 души, годишната издръжка на един ученик възлиза на 1297 лв. Стандартът е 1261 лв., който се определя от държавата, и е приблизително добър за училища с над 250 възпитаници, коментира Пенка Игнатова.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Източник: iNews
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар