Вход | Регистрация

2500 първокурсници ще приеме Стопанската академия в Свищов

Приемът във висшето учебно заведение е завишен спрямо миналата година

2500 първокурсници ще приеме Стопанската академия в Свищов
Снимка: Булфото

2500 нови студенти ще бъдат приети за учебната 2011/2012 година в Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов. Според утвърдения от Министерството на образованието прием, за редовна форма на обучение за предвидени 1850 места, а за задочна - 650. Спрямо миналата година държавният прием е завишен със 150 места в редовното и 75 при задочниците.

Местата за бакалаври редовна форма на обучение в направление "Икономика" са 1540, а задочно ще се обучават 589. В "Администрация и управление" приемът е 150 към 61. За магистри редовна форма на обучение са предвидени 160 места.

Академическият съвет на Стопанската академия е взел решение през предстоящата учебна година да няма прием по специалността "Икономика на кооперациите", тъй като липсва пазар за реализация на кадрите. Приемът е пренасочен към сравнително новата, но набираща все по-голям авторитет специалност "Икономика на туризма". Увеличен е и приемът в специалностите "Финанси", "Счетоводство и контрол" и "Бизнес информатика", които са сред най-предпочитаните от кандидат-студентите.

Свищовската академия "Димитър Ценов" приема студенти в 17 специалности, 14 от които са в направление "Икономика", а останалите - в "Администрация и управление".



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар