Вход | Регистрация

4615 ученици от областта ще се включат в извънкласни дейности

Министерството на образованието стартира нов проект, с който да привлече децата в училище

4615 ученици от областта ще се включат в извънкласни дейности
Снимка: sxc.hu

65 училища от Великотърновска област се включват в проекта "Успех"на Министерството на образованието, насочен към развиване на извънкласни дейности. Общо 4615 ученици в региона ще разнообразят учебните си часове със занимания в различни области, които ще започнат от втория срок.

Проектът е разработен по схема "Да направим училището привлекателно за младите хора”, реализирана по ОП "Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е 100 млн. лв., а срокът за реализация - 3 учебни години.

Групите за занимания, създадени досега, са 403 за всички участващи училища в областта, като най-много от тях ще започнат работа в СОУ "В. Грънчаров” в Г. Оряховица – 22, и ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон” във В. Търново, където са 19.

От Регионалния инспекторат по образованието информират, че в областта на културата са образувани най-много групи, свързани с театралното изкуство, клубове по танци и пеене. 55 групи са с екологична насоченост и здравословен начин на живот, открити са форми и по хуманитарни и природо-математически дисциплини.

Участниците в сиповете ще бъдат между 6 и 15, като задължително условие е те да получават знания от педагозите, различни от тези в учебния материал. Така се цели поддържане на интереса на децата към знанието като цяло и начините за получаването му.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Янтра днес
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар