Вход | Регистрация

1271 ловчанлии са подали молби за помощи за отопление

1271 ловчанлии са подали молби за помощи за отопление
Снимка: sxc.hu

В Дирекция "Социално подпомагане" - Ловеч, са подадени 1271 молби-декларации за помощи за отопление, съобщи директорът Красимира Катева.

До момента отказ са получили 62-ма от желаещите да бъдат подпомогнати. Причините да не бъдат одобрени са: по-висок от определения минимален доход за предходните шест месеца, липса на шестмесечна регистрация в Бюрото по труда, както и постоянен адрес.

Друг мотив може да бъде, че е извършено дарение на недвижим имот през последните пет години. Целевата помощ за отопление се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември 2012 г. до 31 март 2013 г. Размерът на помощта е 328.60 лева и се изплаща в пари или в твърдо гориво.

Молби-декларации за помощ за първокласници, която е в размер на 150 лева, могат да се подават до 30 септември. До момента желание за такава помощ са заявили 183 лица.

До 30 октомври ще бъдат извършени проверки в училищата, дали децата, получили помощ, посещават учебните занятия. В случай, че се установи, че дадено дете е записано, но не посещава училище и семейството е получило тази помощ, то се задължава да върне сумата.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар