Вход | Регистрация

6887 социално слаби ще получат помощи във Великотърновско

На реципиентите ще бъдат раздадени общо 13 килограма хранителни продукти

6887 социално слаби ще получат помощи във Великотърновско
Снимка: Булфото

6887 социално слаби във Великотърновска област ще получат хранителни помощи от интервеционните запаси на ЕС, съобщават от БЧК. Продуктите са предназначени за всички хора, които са се класирали за енергийни помощи през зимата. В община Велико Търново това са 1132 души.

Първият етап от раздаването на храните ще започне на 18 юли и ще продължи десет дни. Всеки социално слаб ще получи общо 13 килограма продукти: 5 кг ориз, 1,5 кг спагети, 1 кг грис, 1,5 кг обикновени вафли, 420 гр нишесте и 3 кг постни лозови сърми. Предстоят още два транша. През август реципиентите ще получат и брашно, а третият етап ще бъде през месец ноември.

Каквато е обичайната практика, и сега хранителните пакети ще се раздават в определените за целта пунктове във всяка община. В старата столица това ще става в пункта, разположен под Професионалната гимназия по туризъм "Петър Берон".

Миналата година БЧК раздаде в региона над 300 тона хранителни продукти. Тъй като не всички социално слаби, имащи право да получат помощи, се явиха, останалите количества бяха разпределени между социални домове и болници.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар