Вход | Регистрация

2013 г. под открито небе

2013 г. под открито небе
Снимка: Север.бг

Над 3000 души посрещнаха Нова година под открито небе във Велико Търново. Пред сградата на Общината те се забавляваха и успяха да опитат от вкусното прасенце, баница, вафли и червеното вино, осигурени от местната администрация за празника.

Студеното време не попречи на настроението на присъстващите, които извиха и голямо хоро на центъра в града. Насладиха се и на изпълненията на фолклорната формация на Денислав Кехайов, поп-фолк певецът Константин, група Б.Т.Р. и водещият Наско от БГ радио. От въпросите му стана ясно, че освен жители на старата столица и околните градове да посрещнат новата година са дошли хора и от София, Пловдив, Варна, Хасково.

Малко преди полунощ присъстващите на тържество бяха поздравени от кмета Даниел Панов и великотърновския митрополит Григорий, който предизвика истинско въодушевление, като помоли всички присъстващи да кажат заедно с него Господнята молитва и след това изпя "Многая лета”. След словото на президента Росен Плевнелиев, излъчено на видеостената пред общината, пищна заря отбеляза началото на новата 2013 г.

"2012 година бе нелека, но въпреки това успешна за Велико Търново и общината. Множество са реализираните проекти, които променят в позитивен план града, общината и живота на всички граждани. Благодаря както за търпението, за преодоляване на временните неудобства от реализацията на мащабните проекти, така и на всички хора, институции и организации, които работят за просперитета на общината. Сигурен съм, че ще продължим успешно да работим по кандидатурата на Регион Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 година. Пожелавам на всички граждани на общината, на техните семейства, приятели и познати здрава, успешна и ползотворна 2013 година. Убеден съм, че заедно ще продължим да работим за просперитета на нашата община и на общността ни.", каза в словото си кмета.

Сред множеството бе и Росица Радева, майка на две деца от Велико Търново. Тя бе там специално да благодари на кмета Даниел Панов за оказаното съдействие след злополучния инцидент, който изпепели къщата й на 1 ноември 2012 г. Тогава градоначалникът освен, че дойде пред полуразрушения й дом в нощта на пожара, осигури и бързото настаняване на семейството в общинско жилище. Така те посрещнаха празниците с покрив над главата.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар