Да хапнем: Пилешки дреболии по лясковски + СНИМКИ и ВИДЕО
За вас готви главен готвач Станимир Радичев от Хан Хаджи Николи
Снимка: Sever.bg
Продължаваме с кулинарните изкушения в рубриката ни "Да хапнем" и тази седмица ще ви представим как да си направите нещо мнооооооооооого вкусно и лесно!
От най-съкровеното място на Хан Хаджи Николи, кухнята, главен готвач Станимир Радичев ни разкрива тънкостите в приготвянето на "Пилешки дреболии по лясковски".
С други думи, продължаваме в духа на "Стара българска кухня" и след бобената салата с праз лук, люта чушка и запечена сланинка, която ви представихме предния път, вече отиваме към предястието.
Ако имате проблеми с приготвянето, не се притеснявайте да ни пишете във Фейсбук страницата.
Пилешки дреболии по лясковски – топло предястие
Нужни продукти за 4 порции :
- 400 гр. пилешки дроб
- 400 гр. пилешки сърца
- 400 гр. пилешки воденички
- 1/2 праз лук
- 2 глави лук
- 100 гр. домат от консерва
- 2 бр. пресни чушки
- 100 мл.бяло вино
- 1/4 връзка магданоз
- 2-3 гр. чубрица
- 1 бр. дафинов лист
- 3-4 суп. лъжици свинска мас
Начин на приготвяне :
Почистваме сърцата и воденичките и ги сваряваме.
Пилешкия дроб измиваме и слагаме да се изцежда.
Наряваме лука и пресните чушки на ивици.
Слагаме в тигана 3-4 супени лъжици свинска мас, след като леко се загрее, добавяме пилешките дробчета, сварените воденички и сърца и нарязаните лук и чушки.Разбъркваме добре и похлупваме с капак.
След около 4-5 минути добавяме нарязаните домати от консерва, дафиновия лист, бялото вино и чубрицата.Оставяме покрито с капака на умерен огън за 10-15 минути , като разбъркваме периодично.Готовите дреболии подреждаме в 4 чинии и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Лесно, бързо и просто! А сега, вие сте на ход :)
Ако още имате някакви съмнения как точно да приготвите предястието, ето ви и едно много красиво видео, което ще проследи целия процес (препоръчваме да се гледа на цял екран и в HD качество):
Насладете се за последен път на тази вкусотия:
Вкусно, нали? Ако искате да сготвим ваша любима рецепта, но по нов начин, напишете ни препоръката си на [email protected] или ни драснете няколко реда във Фейсбук. Лесно е! :)
Източник: Север.бг