Вход | Регистрация

7000 гледаха първото рали “Раховец – Лясковец 2013”

29 пилоти от цялата страна натиснаха газта в първото издание на Откритото планинско състезание "Раховец – Лясковец 2013”. То бе организирано от ФАС, СККА "Етър Рейсинг” и Общините Горна Оряховица и Лясковец и се проведе през почивните дни.

Въпреки дъждовното време през втория ден на състезанието, около 7000 зрители наблюдаваха на живо ралито. Мокрото трасе и мъглата около финалните метри възпрепятстваха участието на 3 автомобила – два, заради липса на мокри гуми и един, поради технически причини.

Победител в генералното класиране стана Христо Манолов. На второ място се класира Игнат Исаев – и двамата с "Мицубиши Лансър Ево 9” Игнат Исаев поднесе изненада с "Хонда Сивик" и се класира на трето място.

С най-добро време в група А+N се класира Исаев. След него се наредиха Тодор Славов с "Рено Клио” и Мирослав Ангелов с "Фиат Пунто”. Великотърновецът е начело в класа си А/6 и е седми в генералното класиране. Седми в групата и втори в А/7 се подреди младият великотърновски пилот Калин Стефанов с "Пежо 306”.

1072694 1072696

Христо Манолов, Стефан Панчугов и Любомир Мечков са челната тройка в група Х+Е. Пети е лясковчанинът Тодор Тодоров от "Мегапорт” с "Фолксваген Поло”. Той победи в класа си Х/3 и се класира десети в генералното подреждане.

В отборното класиране първенци са състезателите от великотърновския "Мегапорт”, втори е "Ефко рейсинг”, а трети - АСК "Казанлък”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар