Вход | Регистрация

На Ксилифор си мериха домашните ястия и напитки

Домашни храни, вино и ракия представиха десетки майстори в хотел "Момина крепост"

На Ксилифор си мериха домашните ястия и напитки
"Трапезица 1902"

Конкурсът "Ден на производителя" се проведе в събота, 14 януари. Домакин на събитието бе хотел "Момина крепост" в местността Ксилифор.
Участниците бяха разделени в две категории, като в "Напитки" се включиха 37 винари и 25 производители на домашна ракия. Другата категория бе наречена "Кулинарни произведения" и в нея участваха 27 майстори, които бяха приготвили собственоръчно тестени, сладкарски изделия и традиционни ястия от българската национална кухня.
Голямата награда на организаторите на конкурса при кулинарните произведения бе поделена между двама участника. Грабнаха я  младежите от Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон", които впечатлиха журито със своята плодова пита, и Татяна Терзийска, Димка Калфова и д-р Кина Николова, предложили на кулинарните специалисти своята пълнена пуйка върху кисело зеле.
На второ място останаха Деана Робова с нейната баклава и палачинковата торта на Антония и Христина от ПГТ "Д-р Васил Берон". Трети се наредиха Стефка Любомирска, която бе приготвила тиквеник и Стефка Димитрова, поднесла рибно предястие със скариди.
Категория "Напитки" естествено предизвика доста сериозен интерес. Тя бе разделена на четири подкатегории - бяло домашно вино, червено домашно вино, домашно розе и домашна ракия. 
При домашната ракия победител стана бай Марин Иванов, който се наложи в свирепата конкуренция на Цоньо Цонев и Георги Цветанов. За най-добър производител на червено вино бе призната доктор К. Йорданова. Тя победи Стефан Стоев, Атанас Долчинков и Стефан Димитров.
Отново дама излезе първенец и в надпреварата за майстор на домашно розе. Това бе Вичка Самуилова, а при бялото вино отличието отиде при Вальо Дончев.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар