Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Страхотен късмет! 8-годишното момче, ударено от мълния в Бургас, е изписано напълно здраво

Страхотен късмет! 8-годишното момче, ударено от мълния в Бургас, е изписано напълно здраво
mbalburgas.com

Осемгодишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж, е благополучно изписано от университетската болница в града, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на информация от лечебното заведение.

Инцидентът е от 20 юли в района на Морската градина. Там 8-годишното момче е било на разходка заедно със сестра си и родителите им. Те са потърсили подслон до близък ресторант, но преди да стигнат до него, мълния е поразила момчето.

Заместник-директорът на здравното заведение д-р Светлозар Георгиев каза пред БНР:

"Знам, че е в стабилно състояние, дори е искало по-бързо с баща си да отидат в къщи, за да играят или да ходят някъде, така че детето е с голям шанс да няма неврологични усложнения най-вече след това поразяване от мълнията. Контактно, адекватно, без дефицити".

Обяснението на лекарите за бързото възстановяване на детето е, че преминалият през него ток не е засегнал органи и системи.

За спасяването на 8-годишния Георги заслуга имат лекарите от Спешното отделение, реанимацията, първо хирургично отделение, както и отделението по образна диагностика и лабораториите. 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар