Вход | Регистрация

Изложба с фотографии "Мима"

Изложба с фотографии "Мима"

Поредната атрактивна изложба организират от Клуб "Таралеж" във Велико Търново. Тази вечер там Мима Георгиева ще представи своите фотографии. Според авторката фотографията е магия, която обръща самотата в множество, мълчанието в изказване, слепотата във виждане, застиването в ходене.

"Понякога, когато имам твърде много неща да кажа, просто оставям мълчанието да говори. Едно от нещата, които ми позволяват да говоря, докато мълча е фотографията. Научих се да говоря и да слушам чрез нея.

Странно нещо са автопортретите. Няма художник, фотограф или просто автор, който да не се е опитал да изобрази себе си. Когато останеш сам пред лицето на обектива, няма как да не бъдеш искрен, дори в илюзиите", споделя преди изложбата Мима.

Според нея всяка снимка е едно малко летище, в което авторът и всеки отделен зрител излитат заедно без дестинация на пътуване, без определена скорост, без всяка предвидимост.

"Снимката не е целта, а пътят ни един към друг и точката от която тръгваме заедно. Не мога да предвидя докъде бих завела своя зрител. Мога, обаче, чрез фотографиите да го пусна да се разхожда с мислите ми, за да ме опознава чрез тях", усмихва се Мима и кани всички на откриването на авторската си изложба тази вечер от 19 часа в Клуб "Таралеж" на Самоводкста чаршия.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар