Вход | Регистрация

Полски карикатуристи с изложба в Габрово

Веселата къща представя 12 творци от Полша в изложбата "Европейски импресии"

Полски карикатуристи с изложба в Габрово

Изложбата "Европейски импресии" на Музея на карикатурата във Варшава, Полша, гостува на габровската Весела къща по повод предстоящият й рожден ден на 1 април. Тя ще бъде открита на 23 март от 17.30 ч в зала 5 на Дома на хумора и сатирата.

Директорът на Полския институт г-жа Агнешка Кошчушко ще открие официално експозицията от творби на 12 художници. Техните карикатури са вдъхновени от от полското председателство на Европейския съюз през миналата година и по елегантен и непринуден начин представя иначе сериозното събитие и темата Европа. Изложбата е гостувала вече в София, Бургас, Добрич, Нова Загора, Плевен и Поморие.

Именитите полски творци от различни поколения, които са представени в изложбата, са Юлиан Бохданович, Яцек Франковски, Яцек Гавловски, Збигнев Юйка, Павел Кучински, Малгожата Лазарек, Едвард Лутчин, Анджей Млечко, Марек Рачковски, Хенрик Савка, Януш Станни и Гжегож Шумовски.

С габровска щедрост и чувство за хумор изложбата "Европейски импресии” ще бъде открита още веднъж, този път заедно с останалите юбилейни изложби на Дома в празничния 1 април от 17.30 ч и ще остане на вниманието на посетителите до 15 май.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Дом на хумора и сатирата, Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар