Вход | Регистрация

Да хапнем бонбони от сухо грозде, ядки и розова вода (Видео и снимки)

Да хапнем бонбони от сухо грозде, ядки и розова вода (Видео и снимки)
Снимка: Север.бг

Вrеме е да завършим кулинарната ни серия от стара българска кухня, която ви представяме заедно с Хан Хаджи Николи. За вас отново готви главен готвач Станимир Радичев, като този път е ред на десерта и за нашите читатели сме избрали най-доброто - над 100-годишна рецепта за "Бонбони от сухо грозде, ядки и вода от рози".

За тази рецепта не ви трябват кой знае колко много неща, а най-хубавто е, че приготвянето на една порция отнема не повече от 10 минути!

Няма да ви губим времето и направо преминаваме към вкусната част: 

1448248

Продукти за 1 доза :

200 гр. стафиди

100 гр. орехи

100 гр. бадеми

100 гр. лешници

3 суп.л. мед

100 гр. пудра захар

2 суп.л. вода от рози

1448249

Начин на приготвяне :

 

Нарязваме стафидите и ядките на ситно. В купа ги объркваме добре с всички останали продукти.

После готовата смес оформяме на топки като бонбони.

Подреждаме ги в плато и декорираме по желание.

Покрити добре със стреч и съхранявани в хладилник, бонбоните имат трайност 1 месец.

Ако снимките и описанието не са достатъчни, ето ви и едно кратко видео:

 

 

Вкусно, нали? Ако искате да сготвим ваша любима рецепта, но по нов начин, напишете ни препоръката си на [email protected] или ни драснете няколко реда във Фейсбук. Лесно е! :)



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар