Вход | Регистрация

Учителка от Велико Търново представи България на семинар в Париж

Учителка от Велико Търново представи България на семинар в Париж
Снимка: Булфото

Йонка Витанова, учителка детска градина "Соня" във Велико Търново, представи достойно България на провел се във Франция двуседмичен курс, организиран от белгийския университет в Антверпен и международната организация за обучение на хора с физически и ментални проблеми.

Семинарът, състоял се в Париж, бе на тема методология за работа с деца със специални образователни потребности.

До заминаването на г-жа Витанова се стигнало след успешно защитаване на проект и преминаване на няколко етапа на подбор, в конкуренцията на над 300 кандидата от България.

Одобрените 200 педагози, психолози, социални работници и специалисти в сферата от целия свят, участвали в семинарите, са били обучавани да работят с деца аутисти, деца носители със синдрома на Даун, незрящии, както и с хиперактивни малчугани. Работили са с конкретни казуси, за да могат да се получават успешни и реални резултати.

След приключване на курса Йонка Витанова е получила сертификат, който важи в рамките на 4 години. След това ще трябва отново да се яви на изпити, за да бъде продължен сертификатът.

В същото време от детска градиня "Соня" са защитили проект на стойност 20 000 евро по програма "Коменски", който ще се реализира едновременно в България, Турция, Гърция, Естония, Литва, Италия, Полша и Унгария. Целта на проекта е да стимулира децата да измислят и направят нови играчки от стари и счупени.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар