Вход | Регистрация

5000 лв. за РБ „Априлов-Палаузов“ от „Глоб@лни библиотеки“

5000 лв. за РБ „Априлов-Палаузов“ от „Глоб@лни библиотеки“
Регионална библиотека "Априлов-Палаузов"

Директорът  на РБ "Априлов - Палаузов" - Габрово Савина Цонева подписа споразумението за предоставяне на грантово финансиране (в размер на 5000 лева) от Програма "Глоб@лни библиотеки - България” по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти между Министерството на културата, Програма на ООН за развитие и габровската библиотека.

Проектът "Нови възможности за достъп до информационни услуги и е-образование чрез сайта на РБ - Габрово и мобилната му версия" е на обща стойност 6000 лева и предвижда редизайн на съществуващия сайт,  мултимедийно съдържание, създаване на нови страници "За регион Габрово” – gabrovo.libgabrovo.com и "За децата”  –  kids.libgabrovo.com, както и  улеснен достъп от мобилни устройства.

Проектното предложение е разработено с подкрепата на Община Габрово, Регионален инспекторат по образование – Габрово, Народно читалище "Априлов-Палаузов 1861", Издателство "Екс-Прес" – Габрово.

Проектът е насочен към широк кръг потребители и обезпечава информационните нужди и търсения не само на потребителите на библиотечни услуги, но и на всеки друг член на общността с достъп до Интернет, активен и ангажиран с бизнес, образование или самообразование. В рамките на реализацията на проекта ще се създадат условия за бърз и лесен достъп до поддържаната актуална и пълна информация на сайта, осигурена със съдействието на  партньори, местни власти, организации, институции, НПО. Осъществяването на проекта ще предложи и качествено нови е-услуги – пълна информация за възможностите за образование на територията на областта и в национален мащаб.

Основната атрактивна част на проекта в технологично отношение - прилагане на най-новите информационни технологии в поддръжката на сайта и бъдещото му развитие, ще даде възможност за трайно привличане на нови потребители и ще провокира нагласи сред местните общности за ползата от библиотечните услуги и информационните възможности на институцията. Ще се подобри и усъвършенства съвременния имидж на библиотеката като модерен информационен, комуникационен, обучителен и обществен център.

Габровската библиотека е партньор и в проект "Дигитална библиотека на ценни информационни ресурси с местен характер за област Велико Търново и Габрово” (дигитализация на местната периодика до 1944 г.), съвместно с  РНБ "П.Р. Славейков" – Велико Търново, която е водеща организация.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар