Вход | Регистрация

Задържаха трима изнудвачи

Трима криминално проявени са задържани за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на териториалното звено "Борба с организираната престъпност” в Габрово са задържали 54-годишен криминално проявен мъж. Реализацията  на случая станала под ръководството на окръжната прокуратура.

54-годишният габровец бил заловен в момент на получаване на 1000 лева от 60-годишен местен предприемач. В хода на работата по случая са установени и задържани съучастниците му – мъже на 56 години от Габрово и 44-годишен от Благоевград, и двамата с криминални прояви.

При разследването е установено, че в средата на април тримата мъже нанесли лека телесна повреда и чрез заплахи с огнестрелно оръжие принудили бизнесмена да поеме имуществено задължение в размер на 250 хил. лв. като издаде запис на заповед за посочената сума. Оттогава със заплахи и закани извършителите го принуждавали всяка седмица да изплаща вноски от по 1000 лева.

При извършените процесуално-следствени действия в офис в областния център, ползван от задържания, са открити и иззети запис на заповед и други документи, свързани с престъпната дейност на групата.

Образувано е досъдебно производство, извършителите са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар