Вход | Регистрация

130 ученици се включиха в турнира "Млад огнеборец"

Ученици от Свиленград спечелиха Купата "Юлиян Манзаров"

130 ученици се включиха в турнира "Млад огнеборец"
МВР

130 млади огнеборци от страната, разделени в 13 отбора, участваха в есенния турнир на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". Ловеч беше традиционен домакин на събитието, в което победители станаха огнеборците от свиленградското СОУ "Д-р Петър Берон".

Турнирът се проведе за 14-ти път на 18 октомври на тренировъчното игрище на стадион "Литекс". Децата, които бяха на възраст между 12 и 16 години, се състезаваха в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия".

На второ място в общото класиране застанаха учениците от ОУ "Христо Ботев" в Бургас, а на трето - децата от ОУ "Н. Й. Вапцаров" в Попово.

Всички участници бяха наградени с грамоти и плакети, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Ловеч.

Спортното събитие е част от националния спортен календар и календара за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Основано е през 2001 г., а от 2004 г. Е кръстено в памет на ученика Юлиян Манзаров от Свищов.

Съорганизатори на турнира са: Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, Община Ловеч, Националният дворец на децата, РИО – Министерство на образованието и науката, РДПБЗН – Ловеч и фондация "Ангели от Лим".

Вижте снимки от турнира тук.

<< Sever.bg във Facebook >>



пресцентър МВР
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар