Вход | Регистрация

Габровски колоездачи обраха медали от шампионат

Две купи и девет медала извоюваха колоездачи от Габрово на Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене за 2013 година. Спортната инициатива се проведе на велопарк "Пампорово" в дисциплините крос-кънтри и спускане.

В първата дисциплина отборите на колоездачен клуб "Исполин" и "Георги Одрински – МТБ се представиха професионално и грабнаха наградите за 2-ро и 3-то място в отборното подреждане.

Александър Александров и Димитър Дамянов успяха да завършат състезанието веднага след първенеца Добрин Лиловски от КК "Варна" в категорията 17-18 години. Четвъртото, петото и шестото място също бяха на габровци. На тях се наредиха съответно Петко Милев, Илия Цонков и Нено Илиев.

Косара Ботева от КК "Исполин" спечели старта при девойките от 15 до 18 години, като изпревари втората финиширала – Петя Стоева с повече от минута.

Християн Стоянов се нареди на второ място в надпреварата при юношите от 15 до 16-годишна възраст на минута и половина от Калоян Митев от КК "Георги Одрински – МТБ" - Габрово, който спечели златното отличие.

Николай Дянков успя да финишира втори при мъжете на възраст до 30 години, а трети остана Николай Костадинов, отново от Габрово.

Христина Козарева не успя да защити титлата си от миналата година в категорията жени-елит и завърши втора в тазгодишната надпревара, като се нареди след Анелия Карагьозян от КК "Варна".

В състезанието по спускане двама габровци бяха изключително близко до спечелването на медалите. В групата за 15-16-годишни Павел Георгиев зае четвъртата позиция, а Ибрахим Асанов – шестата. До 18 годишните четвърти стана Георги Георгиев, а в надпревара за мъже Ивайло Симов даде 11-то време.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар