Вход | Регистрация

Областният управител на Ловеч посети снимачната площадка на "Непобедимите" 2

Жителите на ловешкия регион се надяват филмът да възроди туристическия интерес към Деветашката пещера

Областният управител на Ловеч посети снимачната площадка на "Непобедимите" 2
Снимка: Булфото

Ваня Събчева посети за втори път Деветашката пещера, където е разположена снимачната площадка на "Непобедимите" 2. Областната управителка на Ловеч бе посрещната лично от изпълнителния директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод и от звездите на холивудската продукция.

По време на срещата Събчева изрази задоволството си, че мостът, който продуцентите издигнаха за 600 000 лева, за да служи по време на снимачния процес, впоследствие ще бъде подарен на българската държава. Припомняме, че мостът над река Осъм край Деветашката пещера е дълъг 114 метра и на практика възстановява нормалния достъп до природната забележителност.

В допълнение г-жа Събчева изрази увереността си, че снимките на "Непобедимите" 2 и инфраструктурните подобрения ще дадат допълнителен тласък на туризма в региона.

Деветашката пещера се намира на около 15 километра североизточно от Ловеч и е дълга 2442 метра. Разположена е на източния бряг на река Осъм и има внушителни размери. На около 40 метра навътре в пещерата е разположена огромна зала с височина 60 метра и обща площ 2400 квадратни метра.

Десетки видове защитени и редки бозайници и птици обитават Деветашката пещера, като сред тях особено ценни са прилепите, тъй като тя е третото по значимост тяхно местообитание в цяла Европа.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар