Вход | Регистрация

Котоошу записа пета загуба във Фукуока

Калоян Махлянов бе победен от единствения действащ "йокодзуна" Хакухо

Котоошу записа пета загуба във Фукуока
Снимка: Булфото

Българинът Калоян Махлянов - Котоошу претърпя пета загуба в 13-ия кръг на големия есенен турнир по сумо в японския град Фукуока. Нашият състезател, който запази ранга си "одзеки", загуби от единствения действащ "йокодзуна" Хакухо, който му приложи хватката "шитатенаге". До момента роденият в Джулюница сумист има 8 победи и пет загуби.

Основната цел на Котоошу на турнира във Фукуока бе да си осигури положителен баланс и по този на начин да защити ранга си "одзеки", който е втори по сила в професионалното сумо. Той постигна това с осмата си победа преди два кръга. Именно в мача срещу българина великият шампион Хакухо записа 13-ия си пореден триумф и по този начин си гарантира 21-ата титла в кариерата си два кръга преди края на надпреварата.

Другият българин, Даниел Иванов - Аоияма, който е дебютант на състезанията за Купата на императора, записа поредния си успех. Носителят на най-ниския ранг в сумото "маегашира-16" приложи техниката "ошидаши" и се справи с Кимураяма. По този начин Иванов дели второто място във временното класиране с актив от 10 победи и 3 загуби.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар