Вход | Регистрация

Ден на отворените врати в защитените жилища

Ден на отворените врати в защитените жилища
Община Никопол

Повече от година на територията на община Никопол, в с. Драгаш войвода функционират първите разкрити в областта защитени жилища за лица с психични разстройства. Същите са изградени със средства на Социално инвестиционния фонд и програма "Красива България” при Министерство на труда и социалното политика.

В тях са настанени 24 потребители - жени и мъже от различни краища на страната. Те получават 24-часова грижа и внимание от персонала, както и възможност за социални контакти в среда близка до семейната. Чрез ежедневно провеждащата се трудотерапия, настанените се подготвят за адаптиране и социално включване.

По повод отбелязването на Световният ден на психичното здраве – 10 октомври, в защитените жилища в с. Драгаш войвода, бе обявен Ден на отворени врати.

Гости на събитието бяха кметът на община Никопол, Емил Бебенов, зам.- кметовете Любомир Мачев и Ахмед Ахмедов, Сали Бимбашиев – председател на социалната комисия при Общински съвет – Никопол, Стела Шабанска и Павлета Ангелова - представители на Регионална дирекция "Социално подпомагане”- Плевен, социални работници от Дирекция "Социално подпомагане "-Никопол, експерти и служители на общинска администрация - Никопол, граждани.

Всички имаха възможност да разгледат условията и материалната база, както и импровизираната изложба от картини на Николай Андонов. Прочетени бяха и стихове на Ваня Батова, също потребител на Защитените жилища. За всички потребители ръководството на Общината осигури пакети със сладкарски изделия и хранителни продукти.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар