Вход | Регистрация

Съдът върна децата на баща им

Съдът върна децата на баща им
Снимка: sxc.hu

Административният съд в Ловеч върна децата при баща им Димитър Дюлгеров от с. Дренов. Със заповед на дирекция "Социално подпомагане” те бяха отнети и настанени в центрове от семеен тип.

Съдът в Ловеч е взел предвид множеството нарушения при извеждането на Димитър, Елена и Волен от дома им в с. Дренов и настаняването им в различни градове. Полицаите са влезли незаконно в дома и са извели непълнолетните деца без присъствието на бащата. Едва тогава му връчили трите заповеди.

Припомняме, че спешните действия спрямо Дюлгеров бяха предприети от дирекция "Социално подпомагане” в Ловеч след сигнал от майката на децата Елена. Тя изпрати факс, че съпругът й системно ги пребива и ги държи под ключ.

Освен това физическо насилие не било установено нито при прегледите на децата от личния им лекар, нито от становището на психолозите и социалните работници. В нито едно от съдебните производства не бил открит друг проблем, освен недопускане на децата до училище. 

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

На 14-ти февруари пък Районният съд в Ловеч ще гледа делото, заведено срещу бащата, за упражнявано насилие спрямо децата, по сигнала на майката Елена.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар