Вход | Регистрация

Еньовата булка вече си има дом!

Къщата й е изработена от Мина, Василена и Весела от СОУ "Владимир Комаров" - В. Търново

Еньовата булка вече си има дом!

Как се прави къща на Еньовата булка, какво е значението на билките и как се рециклират употребявани вещи. Това направиха и научиха децата от СОУ "Владимир Комаров" и други малчугани, посетили сцената в парк "Марно поле" във Велико Търново.

Мина, Василена и Весела от училището вече знаят какво се прави на Еньовден.

"На този ден се става преди изгрев слънце и се берат билки. Като застанеш на слънцето и се вижда цялата ти сянка ще си здрав през цялата година. Има и ритуал ладуване. Събират се момите и водят малко момиче, на 10 години и го обличат като булка, с червено було. Такова правим в мини вариант, както и къща на Еньовата булка", разказва Мина и показва изработеното от нея, и двете й приятелки.

Проявата днес в парка бе на център "Младежки форум 21 век", които са избрали старата столица на Еньовден да реализират екопроекта си "Екологично образование на младите хора - мост към устойчиво развитие на местните общности". Децата имаха възможност да творят от използвани материали, да напишат свои екопослания и да слушат лекция за билките.

Целта на лекциите и кампанията е опазване на природата чиста и екологично образование към малките.

"Младежки форум 21 век" съществува от 1999 година. Има 250 души - доброволци.

А в СОУ "Владимир Комаров" - Велико Търново отдавна знаят какво е екообразование, защото от много години има екоклуб, в който опазването на природата и направата на уникални неща от използвани материали са на първо място.

1318287

1318292

1318295

Повече снимки може да видите в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар