Вход | Регистрация

Жива архитектура с... H2O

Жива архитектура с... H2O
Google Earth

След броени дни е Световният ден на водата. В тази връзка искаме да ви покажем, че освен за пиене, миене и други битови нужди, H2O може да донесе хармония и душевно равновесие.

Водата успокоява и дава сили и пълнота на зрителните, тактилните и слуховите усещания. Навярно затова стремежът на хората е да "внесат" в своето пространство, колкото се може повече вода, започвайки с домашния аквариум и завършвайки с басейн на покрива. Водата прави интериора и архитектурата живи.


1. Аква Дом

1224781

АкваДом в Берлин е най-големият в света цилиндричен аквариум със солена вода. В него живеят около 1500 риби от 97 вида. Ежедневното хранене на рибите и  почистването на аквариума е работа на 3-4 щатни аквалангисти.

1224779

АкваДом се намира в центъра на вътрешния двор на 5-звездния хотел «Radisson Blu» в Берлин. С помощта на двуетажен асансьор посетителите имат възможността да погледнат и във вътрешността на аквариума.

1224776

2. Басейн на покрива

Този басейн "без борд" се намира на покрива на 55-етажния хотел Marina Bay Sands в Сингапур.

1224778

На три кули на височина 200 м е разположена голяма тераса във вид на гондола, в която се намират басейн и градина на площ от 12,4 хил. кв. м.

Невидимите граници на басейна се сливат с хоризонта, създавайки илюзията, че ръбът на водата изчезва от немислима височина.

1224763

3. Кинотеатър във водата

Кинотеатър във водата са построили в Тайланд в тихата лагуна на о-в Яо Ной. Зрителите достигат до средморската кинозала с лодки. Архитектът Оле Шарен е построил кино-архипелага на огромен плот от преработени материали.

1224780

За съжаление, веднага след приключване на фестивала, кинотеатърът на вода бил демонтиран. Но плановете на организаторите са да направят събитието ежегодно място за срещи на любителите кинематографи и екзотично място за почивка.

1224762

1224782

Още интересни водни предложения може да намерите на страницата ни във фейсбук.



Източник: AdMe
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар