Вход | Регистрация

Значителни количества валежи в Северозападна България

Значителни количества валежи в Северозападна България

През нощта през страната, от запад на изток, започна да преминава студен атмосферен фронт. Днес ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. Значителни количества ще има в Северозападна и Централна България, привечер и в Източна. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. В източните райони вятърът все още ще е от североизток, но привечер и там ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 19° и 24°, по-високи ще останат в Източна България и в местата с повече слънчеви часове. През нощта срещу вторник валежите ще продължат главно в централните и източните райони от страната.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли, вечерта ще започне да се повишава.

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. В отделни райони количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър, само по най-високите върхове преди обяд ще е южен. Температурите значително ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 11°.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След пладне се развива купесто-дъждовна облачност. Привечер ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. В отделни райони количествата на валежа ще са значителни. Възможни са и градушки. Ще духа умерен временно силен вятър от североизток, който по-късно ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 26°-27°. Температурата на морската вода е 25°-27°, северно от нос Калиакра – 16°-18°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар