Вход | Регистрация

Икономиката зове за зелена промишлена революция

Икономиката зове за зелена промишлена революция
Снимка: sxc.hu

1200 ръководители на едни от най-големите компании в света отправиха към политиците зов за зелена промишлена революция на най-правилното място в света – форума на ООН в Рио, който търси вярната промяна към устойчиво развитие на планетата.

Нуждата от промени при ефикасно използване на ресурсите и природосъобразния растеж не са само пожелания на хартия, а могат да се прилагат във всяка дейност и да предизвикват растеж, като това бе показано на форума.

В Рио бяха приети 150 мерки за производство на стоки и предоставяне на услуги, а шефовете на водещи марки побързаха да свържат дейността си с бъдещето, което, по един или друг начин, се превръща в настояще.

Ангажиментите са свързани с пестене на енергия, намаляване на обезселяването и замърсяването на въздуха, водата и почвите. Мерки, които звучат все по-близо до исканията на неправителствените организации и не са толкова крайни, колкото преди.

В залата за преговори в Рио 130 държавни търсят на масата за преговори ефикасната формула за устойчиво развитие на света. Проблемът е на път да намери решение, защото светът иска да говори на един глас. Единственото условие това да се случи е онези, от които това зависи, да го чуят и да го оформят в документ.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БНТ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар