Вход | Регистрация

Конкурс "Дърво с корен 2012"

Конкурс "Дърво с корен 2012"
Снимка: Булфото

За трета поредна година Фондация "ЕкоОбщност" провежда конкурс под наслов "Дърво с корен". Търси се не най-високото или най-красивото, а най-обичаното и запечатало се в умовете на хората дърво.

Ако има дърво, което наистина да ви е впечатлило трабва да пишете до 31 август 2012 година на адрес [email protected]. Разкажете защо то е ценно за вас и какво ви кара да го помните и обичате.

Дървото победител ще представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2013". Също така ще бъде бъдат полагани грижи за подобряване на състоянието му.

За да участвате в конкурса номинацията ви трябва да съдържа история на дървото, най-малко 3 снимки в електронен вид с добро качество и кратък текст към всяка снимка. Посочете местоположението на дървото, по възможност с GPS координати. Необходимо е да се поясни видът, височината, обиколката и възрастта на дървото, както и категорията, в която го номинирате.

Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове в онлайн гласуване.

Отличени ще бъдат и победители в две допълнителни категории - "Млад природолюбител", в него ще могат да участват деца от 6 до 14 години. Другата категория е "Дърво с бъдеще", за хора, които са засадили млада фиданка в близките 5 години и полагат грижи за нея.

Участие в "Дърво с корен 2012" могат да вземат деца, възрастни, учители и ученици, фирми, организации, също и неформални групи от хора.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Фондация „ЕкоОбщност”
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар