Вход | Регистрация

"Не" на цигарите на обществени места

Това казват 84% от лекарите у нас

"Не" на цигарите на обществени места
Снимка: Булфото

Над 84% от лекарите у нас казват "не" на тютюнопушенето на обществени места.  Над 61% от тях смятат, че разрешаването на пушене на цигари ще има негативни последици за здравето, а над 73% са убедени, че могат да повлияят положително на пациентите и обществото с превенция.

Това сочи експресно проучване сред лекарите в България от Healthgrouper, международен здравен изследователски проект.

Изследването е имало за цел да разбере отношението на специалистите към инициативата на правителството за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места и течащия дебат.

Healthgrouper притежава най-голямата база данни с електронни адреси на лекарите от Югоизточна Европа, в това число и България. Настоящият въпросник имал само 8 кратки запитвания, които били зададени на 300 произволно избрани лекари, от които 200 се включили в проучването.

Healthgrouper е международен Интернет проект за обмяна на информации в областта на здравеопазването. Проектът е създаден с цел да се даде възможност на всички лекари, стоматолози и здравни институции да направят свой безплатен профил и да представят услугите, които предлагат в една интегрирана он-лайн система, достъпна на девет езика. Healthgrouper провежда проучвания с ясно установена методология и обявява резултатите публично с цел да се конкретизират проблемите, с които се срещат лекарите и пациентите в страните-участнички в проекта.

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар