Вход | Регистрация

Внасят противогрипна ваксина

Тази мярка ще се осъществи в изпълнение на плана за действие, одобрен от Министерския съвет

Внасят противогрипна ваксина
Снимка: Булфото

50 000 опаковки противогрипна ваксина ще бъдат внесени у нас, заяви днес зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

Според него профилактиката е най-евтиният начин за намаляване на антибиотичната резистентност и за това вече има разрешение от Изпълнителната агенция по лекарствата. Много скоро те ще бъдат пуснати в продажба и така ще се задоволи нуждата от противогрипни ваксини у нас. Ще бъде внесена и жива полиомиелитна ваксина за децата на бежанците. Тази мярка ще се осъществи в изпълнение на плана за действие, одобрен от Министерския съвет и насочен към осигуряване на потребностите на нуждаещите се групи от населението у нас.

През последните месеци Министерството на здравеопазването отделя много голямо внимание на антибиотичната  политика в болниците, защото това е част от лекарствената политика на държавата. Възможност за овладяване на антибиотичната резистентност предлагат променените изисквания за болниците и микробиологичните лаборатории, отразени в новите медицински стандарти.

  

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар