Вход | Регистрация

Започва кампания срещу диабета

До края на година ще се провеждат безплатни, индивидуални и обучителни беседи със специалисти ендокринолози

Започва кампания срещу диабета
Снимка: Булфото

Кампанията "Заедно сме по-силни" се реализира от специалисти ендокринолози в цялата страна. Кампанията има за цел пациентите с диабет тип 2 на перорална терапия да бъдат обучени по-добре как да контролират своето заболяване.

Провеждането на беседите ще стартира на 27 юни в 17 града на България, от които Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен.

До края на годината, специалисти ендокринолози ще обучават пациентите как най-ефективно да контролират своето заболяване. Всеки включил се в програмата ще получи по 2 безплатни обучителни беседи по време на кампанията, след предварително записване на телефон 0884 33 73 19 всеки делничен ден между 10 и 17 часа. На него може да се получи и повече информация за местата на провеждане на кампанията по градовете.

Причина за инициативата е статистика, която сочи, че в България пациентите с диабет тип 2 са около 500 хиляди. Голяма част от тях са на лечение с перорални медикаменти, но до този момент не са получавали адекватно обучение как да контролират заболяването и здравословното си състояние.

Фокусът на кампанията е насочен точно към тези пациенти, защото те често пъти остават не добре информирани как да се справят със своето заболяване и да могат да го контролират, за разлика от пациенти на инсулинова терапия.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар