Вход | Регистрация

Организират кръгла маса за Световния ден на социалната работа

Медицинският колеж в Плевен ще е домакин на форум за иновациите, тенденциите и проблемите на социалните работници

Организират кръгла маса за Световния ден на социалната работа
Снимка: sxc.hu

Кръгла маса организира Медицинският колеж към МУ - Плевен по повод Световния ден на социалната работа и седмицата на действие. Инициативата ще се проведе утре, 20 март, в зала "Гален" на Телекомуникационния ендоскопски център.

Във форума ще вземат участие представители на Регионална дирекция "Социално подпомагане" в Плевен, Общинската администрация, ръководители на социалните институции на Общината, неправителствени организации, съюзни структури на лица с увреждания, образователни организации, преподаватели и студенти от специалност "Социални дейности" в Медицинския колеж.

Целта, която са си поставили организаторите на кръглата маса, е да бъде обсъдено мястото на социалния работник в "системата" и как трябва да еволюира ролята на бъдещите специалисти. Ще бъде направен опит да се използват иновативни методи при осъществяване на практическата дейност в социалната работа, да се повиши привлекателността и да се утвърди професията на социалния работник.

Предвижда се и да се проведе обсъждане на нуждите и проблемите на професията, както и на възможностите, които предоставя социалната работа в Плевен и неизползвания потенциал на доброволния труд на студентите. Организаторите се надяват тази среща да се превърне в традиционен форум, отговарящ на потребностите на всички страни-участнички в процеса на подготовка на бъдещите специалисти.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар