Вход | Регистрация

Плевенската болница модернизира апаратурата си

Плевенската болница модернизира апаратурата си
Снимка: Булфото

Университетската болница в Плевен ще обнови апаратурата си в следващите няколко месеца и ще бъде сред първите болнични заведения у нас, които ще разполагат с изцяло дигитализирани уреди, които ще позволят въвеждането на обща компютърна система.

Както е известно, министър Стефан Константинов има разработен план за въвеждане на обща компютърна база с данни в сферата на здравеопазването, която ще оптимизира значително работата в областта.

Затова плевенската болница ще дигитализира всички рентгенови апарати, инвестиция, която ще струва минимум 500 000 лева. Предвижда се закупуването и на два ехографа, анестезиологични апарати, апаратура за ушни и очни болести.

В момента приключва търг за 650 000 лева за закупуване на апаратура, подготвя се още един търг за около 750 000 - 850 000 лева.

Междувременно заведение вече се сдоби с модерен ултразвуков апарат за разбиване на бъбречни камъни, който е в експлоатация. Освен това Болницата има договор със Здравната каса, което прави стойността на лечението на камъните с 30-40% по-ниско от това в София.

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар