Вход | Регистрация

Читалище "Просвета 1928" отпразнува рожден ден

Читалище "Просвета 1928" отпразнува рожден ден
Снимка: Община Русе

Читалище "Просвета 1928" в ивановското село Кошов отпразнува своя 85-годишен юбилей през почивните дни. На официалното тържество по случай празника Венцислав Калчев връчи поздравителен адрес и почетен плакет на областния управител на читалищното настоятелство.

В своето приветствие той подчерта ролята на читалището за съхраняването и развитието на българската култура, за възпитанието на поколения жители на село Кошов в родолюбие и патриотизъм. Изтъкната бе и изключителната роля на самодейния състав към читалището, съхранил обичаят "Джамал”, с който днес самодейците от Кошов печелят награди на редица национални фестивали.

За да продължават да усъвършенстват своите знания и умения и да ги предават на следващите поколения, областният управител подари на читалището комплект с образователни и рекламни материали за Русе и Европейския съюз.

По време на своята 85 годишна дейност читалището в с. Кошов се е утвърдило като едно културно средище с традиции в областта на художественото творчество и съхраняването на народните обичаи.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар