Вход | Регистрация

Маскиран ограби жена, полицията го задържа

В Плевен са заловени още трима, откраднали чантата на възрастна жена и 7-грамов златен пръстен

Маскиран ограби жена, полицията го задържа
Снимка: sxc.hu

Маскиран нападнал и ограбил 21-годишна жена в Кнежа, съобщават от полицията. Инцидентът, при който маскираният издърпал дамската чанта от ръцете на жената, в която имало 1070 лева, станал снощи около 18:50 ч. на ул. "Георги Раковски" в града.

Незабавно са изпратени полицаи, които в двора на училище са задържали грабителя. Установило се, че той е 21-годишен местен жител и има криминални прояви и присъда за нарушаване на правилата за движение по пътищата.

От последващите бързи оперативни мероприятия е установен и помагачът му – също на 21 години от Кнежа, с криминалистическа регистрация за кражба и за унищожаване и повреждане. Съучастието се изразява в подаване на информация, за това, че жертвата носи в себе си сумата от 1000 лева.

Извършителите са  задържани за срок от 24 часа. Дамската чанта със сумата от 1070лв и дамските принадлежности са иззети и върнати на собственичката. Уведомен е районен прокурор. По случая продължава работата разследващ полицай.

След прецизна оперативна работа плевенските криминалисти задържаха трима грабители. На 25 декември около 22.55 часа в тунел на булевард "Данаил Попов" в град Плевен трима пресрещнали 53-годишна и издърпали дамската й  чанта, съдържаща лични документи - международен паспорт, лична карта и СУМПС, портмоне със сумата от 60 лева, два мобилни телефона и цифров фотоапарат.

След отнемането на чантата, единият нападател успял да извади от пръста на ръката на жертвата дамски 7-грамов златен пръстен с камък "Оникс". Грабителите се оттеглини бягайки.

Полицейското разследване е установило извършителите – младежи от село Буковлък – 16-годишен и двама на 14 години. Само 16-годишният има криминална проява за кражба. Двата мобилни клетъчни апарата и цифровият фотоапарат са открити и иззети. Златните накити са продадени за материал в златарско ателие в град Плевен.

Вчера момчетата са представили подробни обяснения и са направили пълни признания за деянието пред инспектор от детска педагогическа стая при Първо Районно  управление "Полиция" - Плевен. Материалите са докладвани на Районна прокуратура - Плевен за образуване на досъдебно производство.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар