Вход | Регистрация

Укрепиха брега на река Гостиля

Укрепиха брега на река Гостиля

Успешно приключиха дейностите по проекта за подобряване проводимостта на река Гостиля в централната градска част на град Кнежа.

Основна задача бе ограничаване и максимално предотвратяване на рисковете и щетите за живота на населението на града от наводнения и заблатяване, предизвикани от високите води на реката. 500 линейни метра от корито /участъкът започва от Топурски мост, в близост до общинския пазар, и стига до ул. "Марица"/ и около 1500 кв. м от брега са коригирани и укрепени, отчетоха от местната управа. От изградената инфраструктура са облагодетелствани около 12 000 жители на град Кнежа, и най-вече около 1 180 души, чийто имоти досега са непосредствено засегнати от наводненията.

Сега на дневен ред е подготовката и депозиране на искане за окончателно плащане по проекта, придружено с окончателен технически доклад и финансов отчет. Документите ще бъдат внесени в регионалния отдел на Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие” - Видин.

Проектът бе изпълнен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.” и съфинансиране чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на целия обект е малко над 1 милион лева. От тях предоставената от Министерството на регионалното развитие и благоустройството безвъзмездна финансова помощ е в размер на 964 380 лв., а съфинансирането от страна на общината възлиза на 50 756 лв. Срокът за изпълнение на проекта бе 15 месеца.

<< Sever.bg във Facebook >>



община Кнежа
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар