Вход | Регистрация

Фестивал на гъбата за четвърти път в Красен

Фестивал на гъбата за четвърти път в Красен

За четвърти път в село Красен, община Иваново вчера се проведе Фестивал на гъбата. Центърът пред читалището на Красен се изпълни с множество хора от цялата община. И тази година организаторите предложиха много забавление и зарадваха аудиторията с музика, народни танци, кулинарна изложба и конкурси.

Домакините, кметовете Георги Миланов и Йорданка Чурова, приветстваха гостите с пожелание за здраве и дълги години да бъде честван празника, тъй като гъбопроизводството в района води началото си от 1965 година. Самият Гъбозавод в Красен работи и до ден днешен, като продукцията му е предназначена за вътрешния и външния пазар.

Освен изявите на фолклорни формации и самодейци от Красен и региона, с голям интерес бе следена и кулинарната изложба. Авторитетно жури с председател Светлана Ангелова оцени красивите и старателно приготвени ястия в отделни категории: ордьоври, основни ястия и десерти. Най-добрите кулинарни произведения естествено получиха специални грамоти и предметни награди. 

Изложени бяха още рисунки на най-малките любители на гъбите, както и произведения на приложното изкуство.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител от 42-ото Народно събрание Светлана Ангелова, областният управител Стефко Бурджиев, директорът на областната структура на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция - Русе Димитър Кънчев, директорът на Областна дирекция по безопаснот на храните д-р А. Атанасов, председателят на Общински съвет - Ценово Данчо Монков, кметът на Община Ценово д-р Петър Петров, зам. - кметовете на Община Русе Иван Григоров и Свилен Иванов.

Фестивалът на гъбата бе организиран от НЧ "Просвета 1919" и кметство Красен и премина под патронажа на Община Иваново.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар