Вход | Регистрация

"Дупини" на гости в Перник

Арт групата ще се представи с пърформанс в Салон на изкуствата

"Дупини" на гости в Перник
ЕНИ филм,

С пърформанс ще се представят творците от Арт група "Дупини" от Велико Търново в Салон на изкуствата в Перник.

С помощта на обикновени китайски вентилатори и найлон те ще променят пространството и ще привлекат вниманието на минувачите. Творците ще организират и множество уъркшопове, симпозиуми и изложби. Те са участници в множество престижни арт събития в цялата страна и по света. А техните атрактивни проекти винаги имат социално послание. Сред  основните им теми са опазването на природата, съхраняването на традициите и общуването между творците от различни поколения и националности.

Освен с китайските вентилатори, художниците от Арт група "Дупини" ще провокират гостите на Салона с необичайна игра на светлини и изображения с атрактивен видео пърформанс.

Голи тела пък ще станат произведения на изкуството под четката на художничката Елена Димитрова. Художникът  Красимир Митев ще търси врата към душата с целувка чрез картини, обвити в найлон, а студеното стъкло ще се превърне в изящно произведение на изкуството, стоплено от таланта на Ина Стойчева.

Това са само част от изненадите, които ще видят почитателите на изобразителното изкуство в първия ден на Есенния салон на изкуствата в Перник, който се открива днес, в 15.00 часа в  Двореца на културата. Там  ще бъдат оформени различни кътове, които ще водят гостите в света на изяществото и красотата. 

Свое място за занимания ще имат и най-малките.

Събитието е част от кампания на София и Югозападния регион за Европейска стоица на културата през 2019 г.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар