Вход | Регистрация

Слогана на В. Търново впечатли с представянето си

Велико Търново предизвика фурор с представянето на кандидатурата си за Европейска столица на културата в Съюз на архитектите в България – Дружество "Архитектурно наследство”

На свой форум, проведен в София Дружество "Архитектурно наследство” Съюза на архитектите в България разисква подготовката на българските градове в процеса им на кандидатстване за Европейска столица на културата 2019 г.

Основната тема на събитието беше: ”Европейски столици на културата и недвижимото културно наследство”.

Освен изявени български архитекти присъстваха множество преподаватели от Софийски университет "Св.Клемент Охридски” от специалностите "културология”, журналистика”,”изобразителни изкуства”.

Основен акцент на събитието беше ролята и значението на недвижимото културно наследство на градовете кандидати, както в процеса на подготовка, така и при предстоящото реализиране на програмите със специални събития през 2019 година.

Идеята и намерението на Дружеството е през месец юли да организира и проведе национална среща с водещи експерти и представители на кандидатите за да се дискутира подготовката на градовете.

Презентацията на кандидатурата на Велико Търново предизвика истински фурор. Спечели изключително много искрени симпатии и категорична подкрепа. Експертите споделиха своя, както и европейският опит, направиха конструктивни препоръки, като изразиха убедеността си, че те ще направят кандидатурата на Велико Търново още по- добра, по –стойностна и по- успешна.

Участниците във форума заявиха, че се изключително впечатлени както от слогана на кандидатурата ”Творим Щастие”, така и от факта, че тя е ориентирана към децата и младите хора. Изразиха въодушевление от факта, че основната част от подготовката на програмата е ориентирана към работа и подготовка с децата, учениците, младите хора и студентите.

Специалистите споделиха експертното си мнение, че това е изключително креативна идея, много европейска и модерна визия. Те заявиха, че структурирането на програмата от специални събития около слогана "Творим Щастие”предлага изключително много и интересни възможности за реализирането на една уникална програма.

Всички експерти заявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Велико Търново и пожелаха успех в хода на подготовката и при реализирането на програмата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар